sâmbătă, 18 august 2012

mă întreb...

Din păcate, V. Tismăneanu nu este credibil în ipostaza de om care trage semnalul de alarmă.
Ştim noi toţi de ce...
Că locul lui Antonescu nu este în politică, fiind o paiaţă deseori sărită de pe fix, că Ponta e un plagiator (care ar fi rămas nedescoperit de nu l-ar fi călcat pe Băsescu pe bătături), astea sunt aspecte pe care le poate dibui orice român (fie el şi trăitor în România - domnule Tismăneanu, căci, domnia voastră, să fim serioşi, nu prea ştiţi cum se trăieşte "profund" în ţărişoară, nici măcar atunci când mai întârziaţi pe meleaguri, pentru una, pentru alta). Dar să susţii ritos că Antonescu este prietenul lui Iliescu, că fac împreună şi desfac, în timp ce îi atragi părinteşte atenţia tânărului Ponta (să nu uităm: pesedist, pupil al lui Iliescu) că încă nu e prea târziu să se dezică de Antonescu, să ia distanţă şi să-l dea dracului, nu cumva să se scufunde odată cu el, cam pute... Pute straşnic a schimbarea gărzii.
Ce fac aripile FSN-ului de 23 de ani? Păi, ce să facă, reuşesc cu brio să distrugă ceea ce ar trebui să fie adevărata opoziţie politică. Şi cum reuşesc? Ei, asta-i! 
Domnilor liberali, a mai rămas domnilor cineva cu capul pe umeri în partidul domniilor voastre? Chiar nu vă pute? Vă mai amintiţi pe ce doctrină ar trebui să vă fundamentaţi existenţa partinică, de la ce şi de la cine vă revendicaţi istoric?
Şi-apoi, domnul Tismăneanu, susţinător nedezminţit, simpatizant necondiţionat şi beneficiar privilegiat al prieteniei cu Băsescu ar trebui să ştie că e de ajuns să fi trăit suficient de mult în România cât să ai căderea de a-l critica pe debarcatul preşedinte, iar pentru asta nu e nevoie de ură. Încă nu suntem fundamentalişti (aşa cum sunt susţinătorii atinşi de delirium tremens, cu sau fără sinecuri, ai lui Băsescu, unii au luat-o atât de rău pe arătură încât trebuie evitaţi), încă mai putem face distincţia între ce (rahat) am mâncat anul trecut, acum doi-trei...-zece-25-50 de ani...
Nu toţi cei peste 7 milioane au votat de două ori şi nu toţi sunt morţi... Şi cu atât mai puţin nu sunt (toţi) antonesco-pontişti doar pentru că s-au săturat de Băsescu. 
Mai avem voie să gândim, să exprimăm opinii, să fim critici în ţara asta ori s-a dat voie numai la două nuanţe ale aceleiaşi culori?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu