joi, 12 septembrie 2013

falsele probleme sufocă rezolvarea adevăratelor probleme

fascinanta Românie sau dezastrul naţional cu atâtea feţe: conturi mari în bănci de pe tărâmuri exotice, maşini, iahturi, vile, blocuri de birouri - toate de lux sau, de ce nu, nişte mormane de zgură în locul unor munţi, pe ruinele culturii, istoriei şi mult-aşteptatei bunăstări a românilor. foto: Flori B.
Murdăria mediatică se tot întinde, de parcă nimic nu ar mai conta în România. Ţinteşte subliminal la erodarea ultimei picături de discernământ prezentând pe canalele de televiziune imagini cu câini ridicaţi de hingheri, pentru a stârni mila faţă de animale şi repulsia faţă de cei care-i strâng, implicit, faţă de cei care au dat decizia... Totul ţine de cum "împachetezi" ştirea (sau falsa ştire)... nu am înţeles, de ce trebuie arătate astfel de imagini până la saturaţie? Aaa, ca să-i putem vedea în contrapondere şi pe cei mai omenoşi dintre noi, pe femeile isterice care altfel se plâng că n-au bani de medicamente, dar hrănesc târle întregi de maidanezi pe lângă blocurile de locuinţe, însă n-ar da un covrig de pomană unui copil "maidanez"? Ca să-i vedem pe tinerii musculoşi de la periferii cărându-şi maidanezii fideli de pe maidanul din faţa blocului în braţe până la maşini, ca să nu fie răniţi de hingheri...
Şi mie mi-au stârnit mila bietele animale, pentru că nu suport gesturile de duritate sau de violenţă fizică, dar când trec în fiecare zi printre fiare, cu aritmia până-n ceruri, uit de mila faţă de ele şi sunt cuprinsă de o spaimă imensă... Este nefiresc şi necivilizat să-mi pretindă cineva să convieţuiesc în spaţiul public cu animalele sălbatice! Cine vrea animale sălbatice să se mute în codru sau în junglă!
Dacă tot vor ziariştii un subiect gras, ce implică strict lipsa noastră de umanitate şi de civilizaţie, să meargă în spatele Gării de Nord, în staţia autobuzelor 133, 282, 182 etc. Acolo nu se poate respira cât aştepţi autobuzul din cauza putorii, acolo, în adâncituri săpate în pământ şi în canale trăiesc fiinţe pestilenţiale de care nu se sinchiseşte nimeni; sunt copiii unora dintre noi, lăsaţi pe străzi precum puii de câini maidanezi. Nu se scandalizează nici o Paulă Iacob, nici un domn ferchezuit şi specialist în drepturile câinilor... Dar ar putea să se sinchisească Domnii specializaţi în drepturile copiilor... Ar putea răspunde primarul Capitalei... Chiar şi Parlamentul României.
Iată până unde poate ajunge gradul nostru de reeducare: datorită nepăsării noastre, aceşti copii subterani au ajuns să trăiască şi să reacţioneze deseori ca animalele!
În această atmosferă socială, mediatică şi politică (la fel de pestilenţială din punct de vedere moral) este înnebunită românimea cu subiectul lacrimogen al nefericitului copil de 4 ani mort în condiţii tragice (dar care are o familie spălată pe creier), de la care, iată, s-a trecut la subiectul lacrimogen al bieţilor câini adunaţi de pe străzi şi din curţile şcolilor PENTRU A SE UITA DE OTRĂVIREA NAŢIONALĂ DE LA ROŞIA MONTANĂ; mai mult, pe fundal au apărut ameninţările "Gabriel Resources" dând lovitura de graţie bunului simţ pe care îl mai are o parte a românilor, precum şi sănătăţii noastre biologice, naturale şi culturale; dacă guvernul român este implicat în mizeria asta, în scenariul ăsta cu uite proiectul-nu e proiectul, pentru a spune la un moment dat că ei au vrut să-l evite, dar n-au avut încotro, pe motiv că Ro nu-şi poate permite despăgubiri... atunci va trebui să se ducă pe pustii în eternitate şi odată cu ei toţi aceia care au bătut palma încă de la început pentru RMGC!
Toţi aceia care alimentează psihoza: "De 2000 de ani aici noi am trăit din minerit!" Oare mai este valabilă opţiunea aceasta în anul Domnului 2013? Li s-a spus românilor răspicat că RM a fost dată pe mâna RMGC ca monopol pe viaţa oamenilor, ca zonă monoindustrială? Ştiu (şi le pasă dacă ştiu?) toţi localnicii ce presupune o atare încadrare? Înseamnă că ei sunt legaţi să nu poată întreprinde nimic la ei acasă, nicio altă industrie nu are ce căuta acolo, s-a tăiat din start orice posibilitate de a investi, alta decât proiectul RMGC. Nici strungarii, croitoresele, constructorii, profesorii etc. etc. nu au mai avut ce (sau de ce! ca miză profesională şi intelectual-umană) să muncească în Ro şi au luat calea Europei occidentale sau a Orientului Apropiat ori s-au reorientat profesional. Este o falsă problemă că oamenii din RM vor fi muritori de foame dacă nu încep exploatările corporaţiei canadiene. În Ro sunt atâtea localităţi depopulate, din care au migrat tinerii şi oamenii ajunşi la 40-50 de ani, oare de ce? Problema celor din RM trebuie analizată şi inclusă într-un plan amplu naţional de resuscitare economico-socială şi morală.
Este un gest de maximă iresponsabilitate politică şi naţională să aprobi un plan care distruge mediul pe termen lung, cu consecinţe incalculabile, care distruge memoria istorică şi culturală comunitară şi care, nu în ultimul rând, limitează fără drept de apel drepturile şi posibilităţile de dezvoltare ale localnicilor şi ale potenţialilor investitori. 
Este o chestiune de trădare a intereselor naţionale să vinzi pe mai nimic şi cu efecte secundare catastrofale resursele strategice ale ţării, înainte de a fi încercat să le exploatezi în folosul exclusiv al cetăţenilor români, înainte de a calcula dacă nu cumva este mai rentabil pentru noi să lăsăm aurul şi celelalte minereuri din Apuseni deocamdată la locul lor, neexploatate! Dacă guvernele din ultimii 24 de ani nu au reuşit decât să creeze condiţii pentru furt şi corupţie la nivel mare (aşa-zisele privatizări ale marii industrii etc. intră tot la capitolul furt şi corupţie, având în vedere ce a urmat) nu vor scoate ochii românilor AZI cu presupusa investiţie a RMGC în folosul naţional.
Vrem o economie care să funcţioneze sănătos din toate punctele de vedere, începând cu factorul uman implicat şi continuând cu cel legal, o economie care să producă şi nu o pseudoeconomie energofagă, care distruge resursele strategice în folosul câtorva indivizi şi în detrimentul a 20 de milioane de români, în plus, îndatorându-ne şi distrugând speranţa de viitor a copiilor noştri.
Indivizi precum Iliescu-Băsescu-Antonescu-Ponta-Vadim-etc. nu trebuie să mai aibă posibilitatea de a manipula firava conştiinţă, subţiată de comunism, a românilor. Ei trebuie amendaţi în permanenţă, trebuie forţaţi să gândească şi să lucreze pentru români şi pentru România. Asta fac toate statele care se respectă.
Demonstraţiile de azi ale tinerilor constituie cel mai potrivit semn că încă mai avem o rămăşiţă nealterată de conştiinţă naţională pe care putem miza şi pe care trebuie să o ferim de a fi coruptă politic. Pentru că avem nevoie de o societate civilă conştientă de drepturile sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu